Tips Sembuhkan Luka Pesakit Kencing Manis Dengan Cepat.

Benda yang paling pesakit kencing manis takuti ialah luka walau pun luka yg kecil. Apabila berlaku komplikasi luka yg kecil akan mengakibatkan kehilangan anggota badan.

Kaki pesakit kencing manis ini biasanya kebas. Mereka tidak akan terasa walaupun mereka terpijak paku atau berjalan di atas permukaan yang panas

Ini akan menyebabkan mereka tidak sedar luka yang dialami menjadi besar dan mendapat jangkitan. Jika tidak diberi perhatian dan rawatan secepat mungkin, jangkitan ini boleh merebak ke bahagian tisu sehingga sukar dirawat.

Kegagalan mengawal paras gula dalam darah juga akan menyukarkan rawatan dan penyembuhan luka.

Kesannya, tisu akan menjadi hitam dan mati (dipanggil gangren). Biasanya dalam keadaan serius dan untuk menyelamatkan nyawa pesakit, doktor terpaksa membuang (memotong) kaki yang terjejas. Apabila luka pada kaki dijangkiti kuman, penderita diabetes berisiko 25 kali ganda untuk kehilangan kaki mereka.

Punca Luka Pesakit Kencing Manis Lambat Sembuh

  • Kandungan glukosa dalam darah yang tinggi menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah. Hal ini menyebabkan peredaran darah tidak lancar menyebabkan darah yang diperlukan untuk penyembuhan tidak dapat sampai ke tempat yang luka.
  • Oksigen membantu keberkesanan fungsi sel darah putih untuk melawan jangkitan. Kandungan glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan peredaran darah tidak lancar dan oksiden tidak dapat dibekalkan dengan baik ke bahagian luka.
  • Daibetic Neurophaty menyebabkan pesakit kencing manis hilang deria rasa. hal ini menyebbakan pesakit tidak merasa sakit apabila berlakunya luka dan menjadi lebih teruk apabila luka tidak disedari.
  • Kencing manis menyebabkan sistem imun pesakit menjadi lemah. Hal ini menyebabkan jangkitan mudah merevak dan lambat sembuh

Pengambilan Vivix sangat disarankan untuk pesakit kencing manis. Vivix membantu menurunkan bacaan gula dalam darah malah mempercepatkan penyembuhan luka pesakit kencing manis

Bagaimana Vivix Bertindak Menyembuhkan Luka Kencing Manis Dengan Cepat.

1. Memperlahankan atau mengurangkan sindrom resistansi insulin (sindrom metabolik)

Vivix kaya dengan antioksidan membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Pengambilan secara berterusan memberi manfaat untuk mengurangkan risiko berlakunya kerosakan sel sekaligus mengelak berlakunya nanah dan luka lambat sembuh.

2. Kawal kepekatan glukosa dalam darah.

Ramuan Vivix yang kaya dengan polifenol melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah juga mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi.

3. Mengaktifkan enzim SIRT1

Enzim SIRT1 bertanggungjawab merembeskan hormon insulin bagi mengawal kandungan gula dalam darah. Kecekapan hormon insulin dalam menjalankan fungsinya mampu mengelak penyakit kencing manis dan komplikasinya

4. Menggalakkan Penyembuhan Luka Dengan Cepat

Vivix mengandungi polifenol anthocyanins yang dapat membantu menyembuhkan luka dengan segera.

Diabetes menyebabkan tahap imuniti tubuh berada pada tahap yang rendah dan tindakan leukosit polymorphonuclear menjadi kurang cekap. Sel-sel ini bertanggungjawab untuk memusnahkan agen asing di dalam badan. Apabila berlaku luka ia mengambil masa yang lama untuk sembuh, atau tidak boleh bertindak balas untuk merawat. Dalam keadaan itu, pemotongan anggota merupakan satu-satunya tindakan yang boleh dibuat.

Testimoni Luka Pesakit Kencing Manis.

Bulan April ni Vivix ada offer HEBAT.

Harga 1 botol Vivix RM475.

Tapi pembelian 2 botol hanya RM684.

Automatik menjadi ahli Shaklee dgn secara percuma (Jimat RM65) dan mendapat pulangan tunai.

Dapatkan Vivix dgn harga JIMAT dgn pembelian Welcome set Vivix šŸ‘‰šŸ» www.wasap.my/60135202707/vivix

BAGAIMANA NAK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE?

Cara 1 – Belian sendiri di website Shaklee. Anda boleh terus klik BELI SECARA ONLINE dan membeli terus dengan Shaklee. Pilihan pembayaran sama ada kad kredit/kad debit. Penghantaran menggunakan GDex akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Belian terus di Tips Ibu untuk mendapatkan konsultasi supplemen yang tepat dan bersesuaian dengan keperluan anda, tips dan cara pengambilan yang betul. Pilihan pembayaran adalah melalui pemindahan wang (bank transfer)

Cara 3 – Belian sendiri/walk in di cawangan Shaklee yang berdekatan menggunakan ID saya; 886980. Pilihan pembayaran di kaunter ialah cash atau kad kredit/kad debit. Sila hubungi Tips Ibu saya untuk mengetahui lokasi cawangan Shaklee yang berdekatan dengan tempat anda dan langkah-langkah pembelian.

Saya merupakan pengedar Shaklee bagi kawasan SEPANG, NILAI dan berdekatan.

Pengeposan seluruh Malaysia.

Sila Follow & Like:

Facebook Page – Tips Ibu

Join Telegram – Tips Ibu

1
Assalammualaikum & Selamat Sejahtera
Boleh saya bantu?
Powered by