Haid Tak Teratur Dan Tumpah Darah Sembuh Selepas Amalkan GLA Complex

Assalamualaikum. Saya Nurul Atikah berusia 30 tahun. Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya bersama anda semua.

Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yg tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lamanya.

Malah saya juga pernah mengalami haid atau tumpah darah yang terlalu banyak. Sehari sampai 10 keping yg bersaiz besar. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak..

Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8.

Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan. Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah “Check In hospital” dua hari satu malam…huhuhu

Bila kena tahan di wad. Ramai doktor datang untuk buat rawatan. Saya redha apa yang di katakan oleh doktor.

Tapi masalah tetap sama. Keadaan saya semua ok. Cumanya dinding rahim saya terlalu tebal itu menyebabkan Haid yg berpanjangan.

Doktor ada menyuruh saya kawal pemakanan dan emosi. Doktor kata itu salah satu puncanya. Menyebabkan hormon tidak stabil. Keluar wad doktor akan bekalkan saya bermacam jenis ubat. Ada yang sampai tidak termakan. Tapi keadaan saya sama. 3 bulan sekali akan berlaku kes yang sama.. Huhuhuhu

Setiap 3 bulan sekali jugalah saya akan datang hospital untuk berjumpa doktor O&G.. Masa itu dengarlah bebelan dari doktor. Sebab dinding rahim saya masih tebal.

Sehinggalah pada tahun 2017… Saya nekad tuk konsisten dengan GLA Complex. Saya ambil setiap hari.

Bulan 11 / 2017 saya datang buat rawatan susulan.. “Dinding Rahim awak kelihatan cantik.. Masalah lain pun tiada… Awak masih alami masalah period?..”

Selepas doktor tanya begitu baru saya perasan. Saya dah lama x alami datang haid yg berpanjangan ataupun tumpah darah yg terlalu banyak. Datang dalam keadaan normal dan teratur.

Saya katakan pada doktor yang saya sudah tiada masalah tersebut dan kitaran haid saya mula teratur… Alhamdulillah.

Doktor tanya saya ada makan ubat apa-apa selain dari hospital. Saya katakan saya ambil supplement Shaklee. Doktor terus suruh saya konsisten dan tiada lagi ubat dari hospital.

Bulan 3 2018 selepas saya buat HSG dan resultnya Alhamdulillah tiada masalah apa-apa di rahim saya malahan saluran Tiub Fallopio saya tidak tersumbat.

Doktor suruh saya kawal emosi, jangan stress dan jaga hormon. Untuk dapatkan kitaran haid yg teratur.

Kenapa saya ambil GLA complex?

1. Membantu keseimbangan hormon
2. Melancarkan kitaran haid
3. Membantu meningkatkan kesuburan
4. Membantu masalah menopaus
5. Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
6. Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser

Alhamdulillah dgn izin Allah bersama shaklee asbab kitaran haid saya mula teratur dan tiada masalah haid berpanjangan ataupun tumpah darah.. Doakan saya terus sihat dan di beri rezeki zuriat. Amin.

Inilah Shaklee Effect saya Anda bila lagi?

BAGAIMANA NAK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE?

Cara 1 – Belian sendiri di website Shaklee. Anda boleh terus klik BELI SECARA ONLINE dan membeli terus dengan Shaklee. Pilihan pembayaran sama ada kad kredit/kad debit. Penghantaran menggunakan GDex akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Belian terus di Tips Ibu untuk mendapatkan konsultasi supplemen yang tepat dan bersesuaian dengan keperluan anda, tips dan cara pengambilan yang betul. Pilihan pembayaran adalah melalui pemindahan wang (bank transfer)

Cara 3 – Belian sendiri/walk in di cawangan Shaklee yang berdekatan menggunakan ID saya; 886980. Pilihan pembayaran di kaunter ialah cash atau kad kredit/kad debit. Sila hubungi Tips Ibu saya untuk mengetahui lokasi cawangan Shaklee yang berdekatan dengan tempat anda dan langkah-langkah pembelian.

Saya merupakan pengedar Shaklee bagi kawasan SEPANG, NILAI dan berdekatan.

Pengeposan seluruh Malaysia.

Sila Follow & Like:

Facebook Page – Tips Ibu

Join Telegram – Tips Ibu

1
Assalammualaikum & Selamat Sejahtera
Boleh saya bantu?
Powered by